Oproepkracht in de pensioenregeling?

Oproepkracht in de pensioenregeling?

Corrigeer het parttimepercentage voor uw oproepkracht in december!

Al met al hebben veel werkgevers hebben een oproepkracht in dienst die werken op basis van een oproepcontract. Voor de pensioenregeling zijn oproepkrachten ‘gewoon’ werknemer en horen zij bovendien deel te nemen aan de pensioenregeling. De omgang met het wisselende parttimepercentage werd eerder in dit artikel besproken. Daarnaast is het nu tijd voor actie!

Oproepkracht-Pensioenregeling

Pensioenregeling

In het artikel van januari 2018 geven wij al aan dat u aan het begin van het jaar of bij indiensttreding een geschat parttimepercentage meegeeft bij de aanmelding van de oproepkracht voor de pensioenregeling. Vervolgens wijzigt u dit parttimepercentage aan het eind van het jaar in december op basis van de daadwerkelijk gewerkte uren. Indien de medewerker inmiddels niet meer werkzaam voor u is, dan dient het juiste parttimepercentage bij de uitdienstmelding meegegeven te worden.

Als wij voor u het dagelijkse pensioenbeheer uitvoeren, ontvangen wij in december graag een overzicht van de definitieve parttimepercentages van 2019 van de oproepkrachten. Wij kunnen u ook helpen als wij niet het dagelijkse pensioenbeheer voor u uitvoeren. U dient dan wel rekening te houden met aanvullende kosten voor het afstemmen van het juiste parttimepercentages met de pensioenuitvoerder.

Voor meer informatie of vragen…

Heeft u verder nog vragen over dit onderwerp of andere vragen over het beheer van uw pensioenregeling? Neem gerust contact met ons op via onder andere 085-083 10 00 of beheer@felixx.online.

Ralph van Putten

Pensioen- & Arbeidsvoorwaardenadviseur
ralph.vanputten@felixxwerkt.nl

Ralph heeft de studies Nederlands recht en Organisatiewetenschappen behaald aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.... Lees verder