Pensioen voor DGA’s

Pensioenadvies van nu. Voor later.

Pensioen voor DGA’s

Pensioen voor DGA’s… U weet dat u aandacht moet besteden aan uw pensioenopbouw. Toch steekt u uw tijd liever in uw eigen bedrijf. Logisch! Wij vervullen graag de rol als pensioencoach voor u. Onze specialisten helpen u met het maken van de juiste keuzes, behoeden u voor valkuilen en vinden een oplossing voor uw unieke situatie. U kunt bij ons terecht voor pensioenadvies op maat en het beheer van uw pensioen.

 

Wilt u zich eerst zelf even in de pensioenmaterie verdiepen? Wij hebben de brochure Pensioen voor DGA’s opgesteld, zodat u eerst zelf aan de slag kunt.

Welke pensioenmogelijkheden heeft een DGA?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor een DGA (directeur-grootaandeelhouder) om pensioen op te bouwen. U kunt hierbij denken aan:

 • Organiseren van pensioenopbouw bij een verzekeraar
 • Berekenen van uw jaarruimte
 • Overstappen naar een ander pensioenfonds
 • Kiezen van de juiste levensloopregeling

Pensioen voor DGA’s

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hanteren wij zes stappen.

 

Stap 1: Een persoonlijk kennismakingsgesprek

Een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek waarin wij goed en, vanuit onze deskundigheid, kritisch luisteren naar uw wensen en plannen voor de toekomst. Op basis hiervan stellen wij een transparante offerte voor u op.

 

Stap 2: De inventarisatie en analyse

Alle facetten van financiële planning zoals hypotheken, levensverzekeringen, (collectieve) pensioenen, notariële zaken, fiscale zaken, sparen en beleggen komen aan bod. Verschillende scenario’s worden door ons uitgewerkt in een duidelijk cijfermatig overzicht.

 

Stap 3: De brainstormfase

Wij leggen de uitkomst van de inventarisatie en analyse naast de verschillende pensioenmogelijkheden, uw wensen, uw doelstellingen en de termijn waarop u deze wilt en kunt bereiken. Een fase waarin een realistische kijk en flexibele oplossingen elkaar afwisselen en aanvullen.

 

Stap 4: Een onafhankelijk en deskundig advies

U ontvangt een gestructureerd en realistisch plan van ons met een duidelijke omschrijving van de te nemen stappen. Dit kan het wijzigen of afsluiten van een (collectief) pensioen zijn. Ook uw huidige financiële situatie optimaliseren om zo uw wensen te realiseren, behoort tot de mogelijkheden. Indien gewenst kunt u ook gebruik maken van ons netwerk van specialisten. Denk hierbij aan gekwalificeerde accountants, fiscalisten, notarissen, makelaars en advocaten.

 

Stap 5: De realisatie van de te nemen stappen

Het uitvoeren van het door ons geadviseerde plan is vaak een grote uitdaging. Wij begeleiden u graag op deskundige en constructieve/doelmatige wijze bij de uitvoering en realisatie van het financiële plan en de te nemen stappen om zo aan uw pensioenwensen te voldoen.

 

Stap 6: Onderhoud en begeleiding

Na de realisatie van het door ons geadviseerde, financiële plan is het van belang dat de getroffen regeling up-to-date blijft. Veranderingen in wensen, omstandigheden of Wetgeving maken dat dit een continu proces is van onderhouden en toetsen. Natuurlijk kunnen wij u hierin begeleiden. Met ons DGA-abonnement onderzoeken wij jaarlijks of de getroffen regeling nog passend is voor uw situatie.

DGA-abonnement

Gedurende de looptijd van uw pensioen hebben wij een wettelijke zorgplicht welke is vastgelegd in de Wet Financieel Toezicht art. 4:23 en in art. 7:401 BW. Dit betekent onder andere dat wij u adequaat moeten blijven informeren over civiele- en fiscale wijzigingen die impact (kunnen) hebben op uw pensioenverzekering.

 

Ons DGA-abonnement bestaat uit de volgende werkzaamheden:

 • Felixx.® werk & inkomen is het aanspreekpunt voor uw accountant
 • U krijgt hulp bij het doorgeven van mutaties aan de pensioenuitvoerder
 • Controle van (verzekerings)documenten van de pensioenuitvoerder
 • Uitgebreide controle van rekening-courant en boekingsstukken
 • U kunt gebruik maken van onze telefonische helpdesk voor algemeen advies
 • Algemeen advies inzake uw pensionering

Iets voor u?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op door in het onderstaande formulier uw contactgegevens in te vullen. U kunt ook rechtstreeks contact opnemen via info@felixxgroep.nl of 085-083 10 00.

Pensioen voor DGA's Icon

Offerte aanvragen

  Naam*

  Mobiele nummer*

  E-mailadres*

  Bericht*

  Contact Icon
  schuine-balk-boven-footer