Pensioenadvies bij reorganisaties

Pensioenadvies van nu. Voor later.

Pensioenadvies bij reorganisaties

Of het nu voorspoedig gaat of dat u verkeert in economisch mindere tijden. Er is altijd wel een aanleiding om uw bedrijf te reorganiseren. Tijdens zo’n reorganisatie komt er veel op u af. De focus is daarbij veelal gericht op de gevolgen die een dergelijk proces op de langere termijn voor uw organisatie heeft. Heeft u wel gedacht aan uw collectieve pensioenregeling? Bij ons bent u aan het juiste adres voor pensioenadvies bij reorganisaties.

Pensioenconsequenties voor uw werknemers

Bij een reorganisatie is het mogelijk dat er werknemers worden ontslagen. In dit geval moet er gekeken worden wat de financiële consequenties op lange termijn voor deze werknemers zullen zijn. Dit geldt ook voor het ouderdoms- en het nabestaandenpensioen. Pensioenopbouw is voor iedere werknemer een belangrijke arbeidsvoorwaarde. Daarnaast is dit vaak een moeilijk te begrijpen materie. De consequenties voor het ouderdoms- en het nabestaandenpensioen zijn niet te overzien bij een reorganisatie. De werknemer kan geconfronteerd worden met nadelige gevolgen als u dit niet goed regelt.

Pensioenadvies bij reorganisaties

Gaat u reorganiseren? Stapt u over naar een andere pensioenregeling? Of moet u noodgedwongen werknemers ontslaan? Wij kunnen u en uw werknemers adviseren over de gevolgen die een afscheid van of een overstap naar een (andere) pensioenregeling zullen hebben. Wij maken de (pensioen)verschillen inzichtelijk en lichten toe welke mogelijkheden er vervolgens zijn.

Brede ondersteuning bij reorganisatie

Wij kunnen u ook adviseren en begeleiden vanaf de eerste plannen tot en met de uitvoering van de reorganisatie met betrekking tot uw collectieve pensioenregeling en alle verzekerbare arbeidsvoorwaarden. U kunt hierbij onder andere denken aan onderstaande zaken.

 • Het informeren van en overleggen met pensioenfondsen of pensioenuitvoerders
 • Het adviestraject in samenwerking met de Ondernemingsraad
 • De informatievoorziening richting uw werknemers
 • De (wijze van) beëindiging of aanpassing van arbeidsovereenkomsten
 • Het opstellen van de beëindigingsbrieven

Een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Staat u voor een reorganisatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op door in het onderstaande formulier uw contactgegevens in te vullen. U kunt ook rechtstreeks contact opnemen via info@felixxgroep.nl of 085-083 10 00.

Offerte aanvragen

  Naam*

  Mobiele nummer*

  E-mailadres*

  Bericht*

  Contact Icon
  schuine-balk-boven-footer