De Generatieregeling

Pensioenadvies van nu. Voor later.

De Generatieregeling

Verjong uw personeelsbestand met behoud van ervaren werknemers. Samen met Gezond naar Pensioen hebben wij De Generatieregeling ontwikkeld als antwoord op de soms starre arbeidsmarkt. De Generatieregeling maakt het mogelijk om oudere werknemers een minder inspannende baan te bieden. Deze oudere werknemers maken hierbij ruimte voor jongere werknemers. Dit met behoud van kennis en ervaring.

Uit dienst en toch werkzaam in dezelfde functie

Werknemers met een leeftijd van 5 jaar voor de wettelijke AOW-datum die gebruik maken van De Generatieregeling gaan volledig met pensioen, maar blijven voor minimaal 50% van hun oorspronkelijke diensttijd doorwerken. De werknemers blijven dus gewoon onderdeel van de normale werkomgeving. Daarnaast gaan de werknemers korter werken, waardoor zij meer vrije tijd hebben.

 

Hiermee heeft u als werkgever een concreet instrument voor duurzame inzetbaarheid in handen. De Generatieregeling draagt bij aan het ervaren van een nieuwe horizon en heeft hierdoor een positieve invloed op de motivatie en inzetbaarheid van uw werknemers.

Kenmerken van De Generatieregeling

 • Werknemers gaan eerder met pensioen
 • Werknemers werken voor minimaal 50% door
 • Goedgekeurd door de fiscus en andere relevante autoriteiten
 • Werkgevers besparen direct op de loonkosten
 • Door minder te werken creëren oudere werknemers nieuwe werkplekken voor jongere werknemers
 • Werknemers behouden 85% tot 100% van hun besteedbare inkomen (fiscaal aantrekkelijk)
 • Ervaring en kennis blijven behouden binnen de organisatie
 • Oplossing voor organisaties met zware beroepen

Iets voor uw organisatie?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op door in het onderstaande formulier uw contactgegevens in te vullen. U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met Borgert Tegel via borgert@felixxgroep.nl. Ook via ons algemene telefoonnummer 085-083 10 00 kunt u ons bereiken.

De Generatieregeling Icon

Offerte aanvragen

  Naam*

  Mobiele nummer*

  E-mailadres*

  Bericht*

  Contact Icon
  schuine-balk-boven-footer