Opstellen personeelsreglement

Uw personeelszaken door ons duidelijk vastgelegd.

Opstellen personeelsreglement

Zijn wij nu wel of niet vrij op 5 mei? Hoe hoog is de gratificatie bij een jubileum? Hoe moet een werknemer zich ziek melden? Is één van deze vragen al eens voorbij gekomen in uw organisatie? Mogelijk kunt u door het opstellen van een personeelsreglement bij het in dienst treden van een werknemer antwoord geven op deze vragen. Wilt u algemene regels opstellen om duidelijkheid te creëren richting uw werknemers? Wij kunnen samen met u kijken hoe wij dit netjes kunnen vastleggen in een personeelsreglement.

Personeelsreglement opstellen

In de praktijk is een personeelsreglement een onmisbare aanvulling op de arbeidsovereenkomst of de CAO. Het opstellen van een personeelsreglement zorgt voor duidelijkheid en structuur voor uw personeel en uw organisatie. Het is een aanvulling op de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Daarnaast bent u juridisch ingedekt bij misverstanden. Als er onverhoopt problemen zijn, kunt u terugvallen op de interne richtlijnen die u duidelijk heeft gecommuniceerd.

 

Het personeelsreglement omvat regels omtrent toeslagen, verlof, ziekte- en arbeidsongeschiktheid, gedragingen, pensioen en bedrijfsregelingen. Het vormt een geheel samen met de arbeidsovereenkomsten.

Personeelsreglement updaten

Mogelijk heeft u al een personeelsreglement laten opstellen en bent u benieuwd of het reglement nog wel voldoet aan de actuele wetgevingen. Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen, want ook hier kunnen wij u bij helpen. Wij bekijken samen op welke manier wij uw huidige personeelsreglement weer helemaal up-to-date kunnen krijgen.

Een handige checklist

Wij hebben een handige checklist voor u opgesteld, zodat u zelf kunt controleren of uw personeelsreglement nog voldoende up-to-date is. Wanneer u alle vragen met ‘JA’ kunt beantwoorden dan is uw personeelsreglement up-to-date. Wanneer u één of meerdere vragen met ‘NEE’ moet beantwoorden, wordt het tijd dat uw personeelsreglement wordt ge-updatet.

 

Bent u benieuwd of uw personeelsreglement nog up-to-date is? U kunt de handige checklist hier downloaden.

Iets voor u?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op door in het onderstaande formulier uw contactgegevens in te vullen. U kunt ook rechtstreeks contact opnemen via info@felixxgroep.nl of 035-698 27 10.

Opstellen arbeidsovereenkomst

Offerte aanvragen

  Naam*
  Mobiele nummer*
  E-mailadres*
  Bericht*
  Contact Icon
  schuine-balk-boven-footer