Ondersteuning pensioencommunicatie

Pensioenadvies van nu. Voor later.

Ondersteuning pensioencommunicatie

De meeste werknemers denken niet of nauwelijks aan verzekerbare arbeidsvoorwaarden zoals een ziekteverzuimverzekering of een pensioenregeling. Pensioen bijvoorbeeld wordt vaak gezien als iets dat nog heel ver weg is. Het wordt soms niet begrepen en ervaren als “iets waar je toch niets aan kunt doen”. Wij bieden u de juiste ondersteuning in pensioencommunicatie.

Meer begrip en waardering creëren

Het is zonde als er te weinig waardering en begrip is voor uw verzekerbare arbeidsvoorwaarden. Wij bieden de juiste ondersteuning in pensioencommunicatie. Uit onderzoek is gebleken dat het aandeel pensioenbewusten twee keer zo hoog is bij de werknemers die via de werkgever zijn geïnformeerd. Dit in vergelijking met werknemers die niet via de werkgever worden geïnformeerd over onder andere hun pensioen.

 

Aan de hand van uw wensen en de wensen van uw werknemers kijken wij eerst naar de mogelijkheden. Wij informeren uw werknemers over hun arbeidsvoorwaarden in het algemeen en de verzekerbare arbeidsvoorwaarden in het bijzonder. Hiervoor hebben wij onderstaande mogelijkheden.

Werknemerspresentatie

Bij de introductie of een wijziging van één of meerdere verzekerbare arbeidsvoorwaarden kan een presentatie aan uw werknemers positief bijdragen aan de waardering en het begrip voor de verzekerbare arbeidsvoorwaarden. Zeker in combinatie met Felixx.® pensioen-bij. Door de ruime mogelijkheid tot het stellen van vragen kunnen eventuele onduidelijkheden direct opgepakt worden.

Werknemersspreekuren

In persoonlijke gesprekken met uw werknemers kunnen wij dieper ingaan op de afgesloten verzekerbare arbeidsvoorwaarden. Het geld voor straks, het geld voor het gezin en het geld als de werknemer niet meer kan werken. De specifieke situatie van de werknemer wordt behandeld. Daarnaast kunnen wij een cijfermatig overzicht per werknemer opstellen om hen zo te informeren over het inkomen bij pensionering, overlijden of arbeidsongeschiktheid. Onze ervaring is dat deze individuele gesprekken zeer gewaardeerd worden en veel onduidelijkheden wegnemen.

 

Daarnaast kunnen wij uw werknemers individueel begeleiden bij hun pensionering. Wij kunnen hen onder andere helpen bij het aankomen van een uitkering van het opgebouwde pensioen- en lijfrentekapitaal (expiratie).

Schriftelijke uitleg pensioenregeling

Door uw werknemers schriftelijk te informeren over de nieuwe of gewijzigde verzekerbare arbeidsvoorwaarden kunt u gemakkelijk alle werknemers in één keer informeren. Door de werknemers deze informatie te laten ondertekenen kunt u in uw personeelsdossiers vastleggen dat de werknemers zijn geïnformeerd en akkoord zijn met de aanpassing.

Management & OR

Wilt u als verantwoordelijke voor de verzekerbare arbeidsvoorwaarden meer waardering en begrip creëren bij uw management en Ondernemingsraad (OR)? Wij kunnen ook voor deze doelgroepen een presentatie verzorgen. Met als doel het creëren van meer waardering en begrip.

Iets voor uw organisatie?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op door in het onderstaande formulier uw contactgegevens in te vullen. U kunt ook rechtstreeks contact opnemen via info@felixxgroep.nl of 085-083 10 00.

Ondersteuning pensioencommunicatie Icon

Offerte aanvragen

  Naam*

  Mobiele nummer*

  E-mailadres*

  Bericht*

  Contact Icon
  schuine-balk-boven-footer