Opstellen ziekteverzuimbeleid

Uw werknemers optimaal inzetbaar.

Opstellen ziekteverzuimbeleid

U houdt graag zelf de regie op het verzuim binnen uw organisatie. Om deze reden is het verstandig om een ziekteverzuimbeleid op te stellen. De meeste informatie is vaak al beschikbaar. Na een vrijblijvende kennismaking en inventarisatie weten wij alles wat wij nodig hebben om een concept versie op te stellen. Wij zijn u graag van dienst.

Waarom een ziekteverzuimbeleid opstellen?

Door een goed ziekteverzuimbeleid voorkomt u ziekteverzuim in uw organisatie. Daarnaast bevordert u de duurzame inzetbaarheid van uw werknemers. Het beleid dient als handvat voor de naleving van de vele wetgevingen. Er worden onder andere verschillende protocollen op het gebied van ziekte en re-integratie, ziek melden, verzuimgesprekken, huisbezoeken en werkhervatting vastgelegd. Het is ook belangrijk dat het ziekteverzuimbeleid een algemene toelichting met betrekking tot de Wet verbetering poortwachter bevat. Op deze manier houdt u als werkgever regie op het ziekteverzuim. U kunt zich richten op de bedrijfsvoering van uw organisatie.

De voordelen van een ziekteverzuimbeleid

Het levert meer productiviteit van uw werknemers op en brengt besparing met zich mee. Naast een besparing zijn er ook nog andere grote voordelen. Denk hierbij aan een betere inzet van uw werknemers, een betere sfeer, minder administratieve lasten en geregel, minder dossiervorming en minder verslaglegging. Met verzuimpreventie voorkomt u een hoop extra zaken die u moet regelen en waar u aan moet denken.

Uit welke onderdelen bestaat een ziekteverzuimbeleid?

De volgende onderdelen zijn vaste onderwerpen die altijd terugkeren in een goed ziekteverzuimbeleid:

 • Ziekteverzuimpreventie
 • Ziekteverzuimprotocol
 • Ziekteverzuimtraining
 • Ziekteverzuimregistratie en -analyse
 • Ziekteverzuimadministratie
 • Begeleiding bij re-integratie
 • Second opinion

Iets voor uw organisatie?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op door in het onderstaande formulier uw contactgegevens in te vullen. U kunt ook rechtstreeks contact opnemen via info@felixxgroep.nl of 035-698 27 10.

Offerte aanvragen

  Naam*
  Mobiele nummer*
  E-mailadres*
  Bericht*
  Contact Icon
  schuine-balk-boven-footer