Ziek personeel kan u duur komen te staan!

Ziek personeel kan u duur komen te staan!

Wat als uw personeel ziek wordt?

Natuurlijk ziet u het liefst werknemers blakend van gezondheid op de werkvloer. Toch loopt u altijd het risico op ziek personeel. Gelukkig kunt u zich verzekeren tegen dit risico! Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Lees snel verder!

Ziek-personeel

Doorbetalen bij ziekte

Als uw werknemer ziek wordt, betaalt u zijn/haar loon door. Wettelijk gezien bent u voor werknemers met een vast dienstverband minstens twee jaar verantwoordelijk voor ten minste 70% doorbetaling van het loon. Gelukkig kunt u in een aantal gevallen een ziektewetuitkering aanvragen. Denk hierbij aan een zwangerschap, bevalling of orgaandonatie. In dat geval ontvangt u als werkgever de uitkering waarmee u vervolgens het loon van de werknemer kunt betalen.

Ziek personeel verzekeren

Voor werknemers die ziek zijn en waarvoor u geen ziektewetuitkering kunt aanvragen, moet u zelf het loon doorbetalen. Daarnaast moet u uw zieke werknemer begeleiding bieden tijdens zijn/haar reintegratie. Dit kan u duur komen te staan, terwijl u hier geen arbeid voor terugkrijgt. Gelukkig kunt u het financiële risico van ziekteverzuim verzekeren! In het geval van een goede verzekering neemt de verzekeraar de loonbetaling (geheel of gedeeltelijk) over. Wij kunnen deze financiële zekerheid voor u verzorgen. Wij sluiten de verzekering voor u af en beheren vervolgens uw verzekering. Heeft uw werknemer begeleiding nodig bij de reïntegratie? Met onze arbodienstverlening zijn uw werknemers optimaal en zo snel als mogelijk weer inzetbaar.

Dekking tijdens de Coronacrisis

Wij kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft over de dekking van uw verzuimverzekering gedurende de Coronacrisis. Hieronder lichten wij dit toe.

  • Wel dekking: Als een werknemer door ziekte niet in staat is zijn/haar werk uit te voeren. Het maakt in dit geval niet uit of de werknemer positief is getest op het Coronavirus.
  • Geen dekking: Als een werknemer om een andere reden dan ziekte niet kan werken. Bijvoorbeeld omdat de werknemer om preventieve redenen thuis moet blijven en geen mogelijkheid heeft om vanuit huis te werken.

Heeft u behoefte aan advies?

Neem dan contact op via 035-698 2710. U kunt vragen naar Dina Levy, hij is u graag van dienst.

Borgert Tegel

Pensioenadviseur
borgert.tegel@felixxwerkt.nl

Borgert Tegel is als partner van de Felixx.® groep één van de drijvende krachten achter de organisatie... Lees verder