Voordelig autorijden in het buitenland voor gebruikers van een lease auto

Voordelig autorijden in het buitenland voor gebruikers van een lease auto

Maken uw werknemers gebruik van een lease auto? Dan bent u er vast van op de hoogte wat de kosten van een lease auto zijn. Zoals de fiscale bijtelling en de benzinekosten in het buitenland. Maar weet uw werknemer ook dat sommige kosten aftrekbaar zijn van de fiscale bijtelling? Lees snel verder hoe dit zit en laat uw werknemer(s) deze vakantieperiode nog profiteren.

Lease auto vakantie

Voordelen van een lease auto met betrekking tot tol en benzine in het buitenland

Heeft u werknemers in dienst die een fiscale bijtelling betalen voor hun lease auto? Dan is deze regeling mogelijk interessant voor hen! Leaserijders die een fiscale bijtelling betalen kunnen namelijk verschillende kosten, die zij in het buitenland maken, aftrekken. Zonder dat dit u geld kost.

De fiscale bijdragen van een lease auto

Leaserijders kunnen ervoor kiezen om een fiscale bijtelling te betalen. Deze werknemers mogen de leaseauto dan ook privé gebruiken. Vaak wordt afgesproken dat deze tankpas alleen in Nederland gebruikt kan worden. Op het moment dat een werknemer naar het buitenland gaat, dan dient deze zelf op te draaien voor de brandstofkosten en de kosten voor het gebruik van tolwegen. De werknemer betaalt op dat moment dubbel voor het privé gebruik. Om deze reden kunnen werkgevers de kosten laten verrekenen met de fiscale bijtelling.

De kosten laten aftrekken: dat wil ik ook voor mijn werknemers! Wat moet ik doen?

Om bovenstaande kosten te laten verrekenen is het van belang om een schriftelijke overeenkomst op te stellen waarin staat dat de brandstof- en tolbonnen in aanmerking zullen komen voor de eerder genoemde buitenlandse aftrek regeling. Is dit vastgelegd dan is het aan de werknemer om alle bonnetjes te bewaren zodat deze  op verzoek kunnen worden  overlegd. Op het moment dat dit geregeld is mogen de buitenlandse bonnen in mindering worden gebracht op het bedrag aan fiscale aftrek.

Let op: De aftrek van de benzine en tolbonnen mogen er niet toe leiden dat de bijtelling in de min komt te staan.

Wat scheelt het nu voor de werknemer?

Maandelijks betaalt de leaserijder belasting over het bruto maandsalaris plus de fiscale bijtelling. Op het moment dat de werknemer in het buitenland voor een tolweg of benzine betaalt dan kunnen deze kosten afgetrokken worden van de bijtelling. Over dit eindbedrag betaalt de werknemer belasting. Dit betekent dat de werknemer netto meer geld overhoudt.

Tips voor de werkgever

Ik zie u denken, dit gaat mij erg veel tijd kosten om dit voor al mijn werknemers te regelen. Niets is minder waar. Met deze tip helpen wij de salarisadministratie een beetje en maken wij het voor u als werkgever makkelijker. Wij willen u adviseren om de werknemers te vragen alle bonnetjes van het gehele jaar op te sparen. Deze bonnetjes kunnen aan het eind van het jaar ingeleverd worden bij de salarisadministratie. Dit scheelt u elke maand tijd en zo hoeft u deze handeling slechts één keer uit te voeren

Wij helpen u graag

Wilt u meer informatie over de regeling? Wij zijn u graag van dienst! Neem contact met ons op via info@felixxgroep.nl of telefonisch via 085-083 10 00 en vraag naar Mylene.

Mylène van der Hulst

Salarisadministrateur
mylene@felixxgroep.nl

Per juli 2021 werkt Mylène als salarisadministrateur. Naast haar werk is ze veel op het strand te vinden waar ze graag een rondje loopt met haar hond... Lees verder