Vitaal pensioen verzilveren met de Generatieregeling

Vitaal pensioen verzilveren met de Generatieregeling

De laatste weken is er weer veel aandacht in de media. Medewerkers in zware lichamelijke beroepen halen nauwelijks gezond hun pensioen en zien hun AOW-leeftijd steeds verder stijgen. Als bedrijven afspraken maken over eerder stoppen, gaat bovendien het grootste deel naar de Belastingdienst in de vorm van een boete in het kader van de Regeling Vervroegd Uittreden (RVU). Meer informatie over vitaal pensioen leest u hieronder.

Vitaal-pensioen-verzilveren-1080x628

Vitaal pensioen: Behoud van (oudere) medewerkers in een krappe arbeidsmarkt

Hoe zorgt u ervoor dat uw oudere medewerker bij u blijven werken en daarbij gezond hun pensioenleeftijd bereiken. Daarvoor is het belangrijk dat u aantrekkelijk bent als werkgever.

Voorkom een RVU boete en draag bij aan de vitaliteit van uw medewerkers

Door het slim inzetten van de Generatieregeling voorkomt u een RVU-boete en geeft u uw medewerkers de keuze om minder te gaan werken in combinatie met het naar voren halen van de pensioeningangsdatum. Uw medewerker kan hiermee vitaal zijn pensioen verzilveren en u krijgt daarbij financieel ruimte om die in zetten voor bijvoorbeeld nieuwkomers in uw bedrijf. Een bijkomend voordeel van de Generatieregeling is dat noodzakelijke kennis niet ineens weg is en dat naar verwachting de kans op toekomstig ziekteverzuim afneemt.

Laat ons voor uw bedrijf het gesprek met de medewerkers aangaan

Samen met u stellen wij vast welke medewerkers in uw bedrijf voor de Generatieregeling in aanmerking komen. Vervolgens nodigen wij deze medewerkers uit voor een persoonlijk gesprek over de mogelijkheden van de Generatieregeling. Uiteraard behandelen wij de informatie die wij van uw medewerker krijgen en de inhoud van het voorstel vertrouwelijk. Wanneer de medewerker kiest voor de Generatieregeling, zullen wij u informeren en aangegeven op welke wijze het loondienstverband voortgezet wordt.

Iets voor uw onderneming?

Neem dan vrijblijvend direct contact op met Borgert Tegel. Mail naar borgert@felixxgroep.nl of bel 06-54340576.

Borgert Tegel

Pensioenadviseur
borgert.tegel@felixxwerkt.nl

Borgert Tegel is als partner van de Felixx.® groep één van de drijvende krachten achter de organisatie... Lees verder