Uniform Pensioenoverzicht is vernieuwd

Uniform Pensioenoverzicht is vernieuwd

Deze maand ontvangen werknemers weer hun Uniform Pensioenoverzicht (UPO). U kunt uw UPO ook digitaal inzien in het werknemersportaal van uw pensioenuitvoerder. De bedragen op uw UPO zijn berekend per 31 december 2019. Dit jaar staan er twee nieuwe onderwerpen op uw UPO: de inschatting van het aan te kopen pensioen en de koopkracht van het pensioen. Hieronder leest u hier meer over.

Uniform Pensioenoverzicht vernieuwd

Inschatting van het aan te kopen pensioen op uw Uniform Pensioenoverzicht

Op het UPO staat vermeld hoeveel pensioen een werknemer naar verwachting kan aankopen op de pensioendatum. Er worden drie bedragen weergegeven.

  • De pensioenuitkering als het tegenzit
  • De verwachte pensioenuitkering
  • De pensioenuitkering als het meezit

De drie bedragen worden berekend met behulp van 2.000 economische scenario’s op basis van de Uniforme Rekenrente Methodiek (URM) van De Nederlandsche Bank.

De koopkracht van het pensioen op het UPO

Vanaf dit jaar kunt u op uw UPO ook terugvinden wat de koopkracht van uw pensioen naar verwachting zal zijn. Oftewel, hoeveel uw pensioen straks waard is. Ook in dit geval wordt er gewerkt met drie scenario’s.

  • De koopkracht als het tegenzit
  • De verwachte koopkracht
  • De koopkracht als het meezit

Ook deze drie bedragen worden berekend met behulp van 2.000 economische scenario’s die De Nederlandsche Bank ieder kwartaal opnieuw vaststelt.

Hoe ziet de koopkracht op uw UPO eruit?

Hieronder ziet u hoe dit er op uw Uniform Pensioenoverzicht uit komt te zien. Vanzelfsprekend verschillen de scenario’s per persoon. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Koopkracht UPO

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met ons op het e-mailadres info@felixxgroep.nl. U kunt ons ook bereiken op ons algemene telefoonnummer 085-083 10 00.

Ralph van Putten

Pensioen- & Arbeidsvoorwaardenadviseur
ralph.vanputten@felixxwerkt.nl

Ralph heeft de studies Nederlands recht en Organisatiewetenschappen behaald aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.... Lees verder