Overbruggingspensioen tot AOW datum

Overbruggingspensioen tot AOW datum

Overbruggingspensioen tot AOW datum

Vanaf 1 januari 2013 is de AOW gerechtigde leeftijd jaarlijks met één of meerdere maanden verhoogd. In 2018 bedraagt de AOW leeftijd 66 jaar, in 2021 wordt deze 67 jaar en voor 2022 en 2023 is deze inmiddels vastgesteld op 67 jaar en 3 maanden. Lees meer informatie over de overbruggingspensioen.

Overbruggingspensioen

Is uw pensioenregeling hier al op aangepast?

Veel mensen hebben nog een pensioenregeling waarbij een kapitaal beschikbaar komt op leeftijd 65. Om de tijd tussen pensionering en de AOW gerechtigde leeftijd te overbruggen is het mogelijk om een bedrag van maximaal 2x de gehuwden AOW ( 19.684,- in 2017) te gebruiken voor de aankoop van een overbruggingspensioen tot AOW datum (zie artikel 18d, eerste lid, onderdeel b en derde lid, Wet op de loonbelasting 1964).

Minder gaan werken of helemaal stoppen

Deze regeling biedt de mogelijkheid om vlak voor pensioendatum minder te gaan werken of zelfs helemaal te stoppen. Wees u er wel van bewust dat door gebruik te maken van deze regeling er een lager bedrag gebruikt kan worden voor de aankoop van ouderdomspensioen vanaf AOW datum.

Niet voor middelloon- of eindloonregelingen

De hierboven beschreven mogelijkheid geldt alleen voor kapitaal,- en premieovereenkomsten. Wanneer u een middelloon of eindloonregeling heeft kunt u hier dus geen gebruik van maken.

Laat ons u adviseren

Gaat u bijna met pensioen en wilt u weten wat uw mogelijkheden zijn? Neem gerust contact met ons op via onder andere 085-083 10 00 of beheer@felixx.online.

Gijs Paping

Pensioenadviseur
gijs.paping@felixxwerkt.nl

Als pensioenconsultant met een jarenlange ervaring in assurantiën weet Gijs als geen ander wat er speelt… Lees verder