Op bezoek bij KplusV organisatieadvies BV

Op bezoek bij KplusV organisatieadvies BV

KplusV organisatieadvies BV werkt al jarenlang samen met ons. Reden genoeg om eens een aantal vragen te stellen aan HR-manager Dorien van Leeuwen.

Borgert Tegel in gesprek met Dorien van Leeuwen van KplusV organisatieadvies

KplusV is een organisatieadviesbureau dat samen met klanten (overheid en private klanten) innovatieve oplossingen creëert voor vraagstukken die er maatschappelijk toe doen. Dit doet zij op het gebied van bijvoorbeeld duurzame economie en leefomgeving, op het gebied van financieren, op het gebied van ondernemen en het transformeren van organisaties. Dit gebeurt met 85 adviseurs.

Dorien_van_Leeuwen

Aanleiding voor het gesprek

Voor KplusV verzorgt Felixx.® al een aantal jaren de pensioen- en WIA-regeling. In mei 2018 heeft Dorien de HR-functie overgenomen van haar voorgangster. Met Felixx.® en haar directie is zij tot overeenstemming gekomen om de salarisadministratie en de koppeling met Felixx.® online in te zetten om de HR-processen verder te optimaliseren. Door het verder automatiseren van deze processen hoopt zij in de nabije toekomst meer tijd vrij te kunnen maken voor de begeleiding van individuele ontwikkeling van de werknemers binnen KplusV. Nu alles is geïmplementeerd spreken wij Dorien en vragen naar haar ervaringen.

Dorien over haar ervaringen in het HR vak

Voorafgaand aan mijn functie bij KplusV heb ik 10 jaar bij ING verschillende rollen vervuld, zowel aan de business als de HR kant. Voor mijn overstap gaf ik leiding aan een HR-team. Het grote verschil tussen het verleden en het heden zijn voor mij de verschillen tussen het werken bij een corporate onderneming en een MKB-bedrijf. Er moet veel “hands on” gebeuren en dit was dan ook de reden dat KplusV op zoek is gegaan naar verdere optimalisering door automatisering.

Over onze ervaringen

Dorien geeft aan dat zij Felixx.® heel allround vindt. Zij vindt altijd een luisterend oor voor diverse vraagstukken en deze worden ook adequaat en begrijpelijk teruggekoppeld door de medewerkers van Felixx.® Daarnaast is zij blij met de vernieuwende oplossing welke worden geboden met de combinatie van het salarispakket Felixx.® loon (NMBRS) en het beheer van verzekerde arbeidsvoorwaarden Felixx.® online. Alles is niet traditioneel ingestoken. Het leven van de HR-manager wordt daardoor makkelijker gemaakt en Dorien houdt hierdoor meer tijd over voor andere zaken. Zij typeert Felixx.® dan ook als een expert partner.

Zijn er aandachtspunten in de dienstverlening voor Felixx.®?

Aandachtspunt voor Felixx.® is dat Dorien in eerste instantie niet begreep dat Felixx.® meer is dan alleen pensioenadvisering. Pas op een later moment begreep zij dat Felixx.® ook staat voor loonadministratie, HR-adviezen, regie op verzuim en Arbodienstverlening.

Wat voor een cijfer zou Dorien de dienstverlening van Felixx.® geven?

Dorien geeft Felixx.® een dikke 8 als cijfer en zal Felixx.® zeker aan andere bedrijven adviseren.

Het is fijn om op deze manier met onze relaties eens stil te staan bij de samenwerking en ervan te leren. Lijkt het u na het lezen van dit bericht ook leuk om een keer door Felixx.® bezocht te worden neem dan gerust contact met ons op. Vraag gerust naar ondergetekende via 035–698 27 10 of stuur een e-mail naar borgert@felixxpensioen.nl.

Borgert Tegel

Pensioenadviseur
borgert.tegel@felixxwerkt.nl

Borgert Tegel is als partner van de Felixx.® groep één van de drijvende krachten achter de organisatie... Lees verder