De stem van Felixx.® online

De stem van Felixx.® online

Eva Laurenssen

De stem die in ons filmpje zo helder de werking en de voordelen van Felixx.® online uitlegt is die van Eva Laurenssen. Klinkt zij bekend? Dat kan, want naast haar werk voor bureau Vechtlust, de makers van onze animatie, is zij zangeres en actrice. Al tijdens haar opleiding aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie was zij in het theater te zien. Sinds haar afstuderen in 2011 is ze steeds vaker op televisie te zien en op het witte doek, waar ze al in drie films speelde.

DSC05478-e1457949556586

De Slapende Hond

De opnames waren in Studio de Slapende Hond, in het hart van de Amsterdamse Jordaan. Deze geluidsstudio is gevestigd in een voormalige repetitieruimte waar bekende namen als David Bowie, Gruppo Sportivo, Green Lizard en last but not least Jiskefet in het verleden repeteerden. Tegenwoordig is het een moderne geluidsstudio met enkele zeer gedreven geluidstechnici achter de knoppen. In de studio heeft al menig artiest zijn ziel en zaligheid laten vastleggen en is er voor verschillende speelfilms de soundtrack gemaakt. Voor de opname van de film Kicks mochten ze zelfs een Gouden Kalf in ontvangst nemen.

De kracht van het gesproken woord

Wij mochten zelf bij de opname aanwezig zijn en ervaren hoe een script ineens tot leven komt. Hoe intonatie de betekenis  van een zin compleet kan versterken of verzwakken. Uit een selectie van stemacteurs en -actrices hebben wij zelf de stem van Eva uitgekozen. Dit vanwege haar krachtige en heldere stem. Haar professionaliteit als stemactrice zagen we pas in de studio. De aanwijzingen van Jochem Wilbers van bureau Vechtlust wist ze steeds goed om te zetten.

Dat goed gereedschap het halve werk is, bewees de geluidsstudio nog maar eens. Door opnames terug te beluisteren, en nieuwe aangepaste teksten direct in te spreken, kwam een voice-over tekst tot stand die ons voor ogen stond. Helder, kort en duidelijk!

Tags:

Ralph van Putten

Pensioen- & Arbeidsvoorwaardenadviseur
ralph.vanputten@felixxwerkt.nl

Ralph heeft de studies Nederlands recht en Organisatiewetenschappen behaald aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.... Lees verder