De Generatieregeling is vernieuwd!

De Generatieregeling is vernieuwd!

De Generatieregeling is vernieuwd!

De Generatieregeling is vernieuwd. Onder de vlag van Start People (USG) zijn we als eerste in Nederland begonnen met een concreet en nieuw instrument voor duurzame inzetbaarheid maar nu gaan we zelfstandig verder onder de naam Gezond naar Pensioen BV. De samenwerking met ons wordt hierbij onverminderd voortgezet.

De_Generatieregeling

Hoe werkt De Generatieregeling ook alweer?

Ouderen konden hiermee 5 jaar voor de AOW gerechtigde leeftijd substantieel minder werken, zodat de kans aanzienlijk toenam, dat zij op gezonde en productieve wijze langer konden doorwerken. Voorts behielden ze  85 – 95% van hun oorspronkelijk netto inkomen. In de ruimte die door deelname ontstond konden voorts nieuwe werknemers instromen.

Wat is er veranderd?

De Generatieregeling is vernieuwd doordat de Gezond naar Pensioen BV vanaf 1 april zelfstandig verder gaat als consultancy organisatie. We hebben, mogelijk gemaakt door recente wetswijzigingen, onze koers kunnen verleggen. De binding met onze moeder is verbroken en we staan nu op eigen benen.

Onafhankelijk advies voor behoud ervaring

Onze dienstverlening brengt met zich mee, dat:

  • de methodiek van de Generatieregeling in organisaties kan worden ingericht, zonder tussenkomst van een externe partij;
  • De uitkomsten voor de deelnemers zijn verbeterd, vooral na het bereiken van de AOW leeftijd;
  • De medewerkers gewoon in dienst kunnen blijven van de werkgever, waardoor de emotionele barrière is verdwenen om kort voor pensioen van werkgever te moeten veranderen;
  • Onze (toekomstige) opdrachtgevers dit kostentechnisch aantrekkelijker kunnen implementeren;
  • Onze opdrachtgevers en deelnemers zich ondersteund weten door een onafhankelijke en deskundige partij.

Wat heeft De Generatieregeling voorts te bieden?

Naast een concreet en voor alle partijen aantrekkelijke mogelijkheid ook maatwerk. We hebben het mogelijk gemaakt de Generatieregeling toegankelijk te maken voor alle niveaus in de organisatie. Het is nu zelfs mogelijk om op 65 jaar weliswaar volledig te stoppen met werk, maar het inkomen gaat door tot het bereiken van de AOW- gerechtigde leeftijd.

Onze nieuwe Generatieregeling is gemiddeld 23% goedkoper dan vergelijkbare alternatieven. Is daarnaast rechtvaardiger, beter in- en extern uit te leggen en maakt onderscheid tussen doorwerken en deelname. De formatieruimte die ontstaat is voor 100% te herbezetten met nieuwe collega’s.

De Generatieregeling is een regeling op vrijwillige basis. We adviseren deelnemers bij het maken van een weloverwogen keuze, in alle vrijheid!

U kunt uiteraard contact met ons opnemen, bel 085-083 10 00. Wij helpen u graag verder wanneer u vragen heeft.

Met De Generatieregeling behoudt u de ervaring en kennis van uw oudere personeel …
…en heeft u de mogelijkheid uw bedrijf te verjongen!

Borgert Tegel

Pensioenadviseur
borgert.tegel@felixxwerkt.nl

Borgert Tegel is als partner van de Felixx.® groep één van de drijvende krachten achter de organisatie... Lees verder