Buitenwettelijke aanvraag van de no-riskpolis na 104 weken ziekte van uw werknemer

Buitenwettelijke aanvraag van de no-riskpolis na 104 weken ziekte van uw werknemer

Werkgevers staan vaak voor verschillende uitdagingen, zeker wanneer het gaat om langdurige ziekte van werknemers. Een zieke werknemer brengt veel zorgen met zich mee en kan ook na 104 weken ziekte nog voor onzekerheid zorgen. Dit komt vooral doordat het UWV vaak laat is met het afgeven van WIA-beschikkingen, waardoor u niet weet of u recht heeft op een No-riskpolis. Om deze reden is er een tijdelijke regeling beschikbaar. Deze regeling versnelt de aanvraag van de no-riskpolis. In dit artikel leest u hier meer over.

No-riskpolis

De tijdelijke oplossing

Om werkgevers te helpen, is er nu een tijdelijke regeling die het mogelijk maakt om direct aan het einde van de wachttijd een beschikking no-riskpolis aan te vragen. Het meest opvallende aspect hierbij? Het vereist geen ingewikkelde juridische procedures en er wordt geen loonsanctie opgelegd, zolang de re-integratie-inspanningen toereikend zijn.

Wat is de no-riskpolis?

Bij het aannemen van werknemers met een arbeidsbeperking maakt u zich wellicht zorgen over mogelijke ziektekosten door verzuim. Met de No-riskpolis ontvangt u, als werkgever, een ziektewetuitkering als één van uw werknemers ziek wordt. Hierdoor wordt het financiële risico voor u als werkgever verlicht.

Wanneer kunt u de no-riskpolis aanvragen?

  • Als er een nieuwe werkgever in beeld is: als er een (potentiële) nieuwe werkgever is, kan een No-riskpolis doorslaggevend zijn voor het aanbieden van een arbeidsovereenkomst.
  • Duidelijkheid voor een nieuwe werkgever: als er al een nieuwe werkgever is, kan deze behoefte hebben aan duidelijkheid over de No-riskpolis.
  • Voortzetting van het dienstverband: zelfs als het dienstverband bij de huidige werkgever wordt voortgezet, kan een No-riskpolis waardevol zijn voor de toekomst.

Waarom is dit interessant voor u?

De buitenwettelijke aanvraag biedt werkgevers de mogelijkheid om snel actie te ondernemen en duidelijkheid te verkrijgen over de No-riskpolis. Dit is vooral relevant in situaties waarin een werknemer na 104 weken ziekte bij het bedrijf in dienst blijft.  Een eenmaal toegekende No-riskpolis blijft namelijk geldig, zelfs als achteraf blijkt dat het besluit onterecht was. Deze bescherming strekt zich uit over een periode van vijf jaar, waardoor werkgevers en werknemers gemoedsrust krijgen.

Heeft u vragen?

Neem dan contact met ons op via info@felixxwerkt.nl of bel 085-083 10 00 om te ontdekken hoe wij u kunnen helpen met de No-riskpolis.