Gratis voorbeeld thuiswerkovereenkomst

Veel werknemers staan er tegenwoordig om te springen om met enige regelmaat thuis te werken. Aan de flexibiliteit en het ontbreken van reistijd wordt veel waarde gehecht. Spreekt u met een werknemer af dat deze (af en toe) thuis mag werken? Dan is het verstandig om de afspraken vast te leggen in een thuiswerkovereenkomst. Zonder goede afspraken kan thuiswerken ernstige arbeidsrechtelijke en vooral fiscale problemen opleveren. Met een goed geformuleerde thuiswerkovereenkomst kunt u dat voorkomen.

Wist u dat u vanaf 1 januari 2022 een onbelaste thuiswerkkostenvergoeding kunt toekennen aan uw werknemers? Hier betaalt u geen loonheffing over. De vergoeding van 2,00 per thuiswerkdag dient als compensatie voor extra kosten voor water- en elektriciteitsverbruik, verwarming, koffie en thee en toiletpapier.

Wat is een thuiswerkovereenkomst?

Een thuiswerkovereenkomst (ook wel telewerkovereenkomst of thuiswerkcontract genoemd) is een contract tussen de werkgever en de werknemer waarin de voorwaarden voor het werken vanuit huis zijn opgenomen. Hiermee voorkomt u misverstanden met uw werknemers over onderwerpen als bereikbaarheid en aansprakelijkheid.

Download gratis een voorbeeld

Download hieronder een gratis voorbeeld van een thuiswerkovereenkomst.

Gratis voorbeeld downloaden

    Voor- en achternaam*

    Mobiele nummer*

    E-mailadres*

    Contact Icon
    schuine-balk-boven-footer