De Groene WKR

Uw salarisadministratie altijd op orde.

De Groene WKR

De gevolgen van klimaatverandering zijn groot. Steeds meer werkgevers beginnen zich dit te beseffen en nemen hun verantwoordelijkheid. Maar… Werkgevers maken pas echt duurzaam verschil als zij hun werknemers betrekken bij hun duurzaam beleid. Samen met enie.nl bieden wij, in combinatie met onze salarisadministratie-applicatie Felixx.® loon, de Groene WKR aan. Werknemers met een eigen woning huren zonnepanelen en betalen de huurprijs via hun salarisstrook. Werknemers profiteren op deze manier van een fiscaal voordeel dat voortkomt uit de Werkkostenregeling (WKR) van de werkgever. Door gebruik te maken van de Groene WKR, bespaart de werknemer aanzienlijk op stroomkosten.

 

Bent u als werkgever geïnteresseerd in de Groene WKR in combinatie met Felixx.® loon? Download dan de brochure de Groene WKR en neem contact met ons op.

De Groene WKR

Met de Groene WKR slaat u als werkgever twee vliegen in één klap. Uw werknemers huren zonnepanelen en/of een laadpaal via hun salarisstrook (bijvoorbeeld: brutoloon, vakantiegeld, verlofdagen). U verduurzaamt uw organisatie ook buiten de muren van uw kantoor en u biedt uw werknemers een bijzonder aantrekkelijke, extra arbeidsvoorwaarde.

Hoe kunt u de WKR optimaler benutten?

De Werkkostenregeling (WKR) is een fiscale regeling tussen werkgever en werknemer voor gebruikelijke vergoedingen en verstrekkingen. Vergoedingen die werknemers ontvangen zijn in principe loon en daarmee dus ook belast. Er zijn 2 onderdelen in de WKR. De ‘gerichte vrijstellingen’ en ‘de vrije ruimte’. We zoomen hieronder in op het laatste.

 

Er is verschil tussen een vergoeding die u als werkgever ‘cash out’ aan de werknemer vergoed zoals het kerstpakket en faciliteren bij uitruilen van tijd of loon. Dat levert fiscaal voordeel op voor u (sociale verzekeringspremie) én uw werknemers (loonheffing). Het onderstaande gaat specifiek over het uitruilen (“arbeidsvoorwaarden à la carte”).

 

Werkgevers hebben jaarlijks 2.400,00 aan vrije WKR-ruimte: de onbelaste vrije WKR-ruimte en de belaste vrije WKR-ruimte. De onbelaste vrije WKR-ruimte bedraagt 1,70%* van de totale fiscale loonsom tot en met 400.000,00. Voor het surplus geldt 1,18%*. Als u meerdere vennootschappen heeft, kunt u ook nog de concernregeling overwegen. Over de belaste vrije WKR-ruimte moet u 80% ‘eindheffing’ over de netto vergoeding (dus ook bij uitruilen!) afdragen.
Die 80% schrikt af maar wist u dat in dit gedeelte van de belaste vrije WKR-ruimte er toch nog voor de modale werknemer 22% fiscaal voordeel mogelijk is terwijl uw werkgeverslasten niet toenemen?
Wij helpen u graag om deze analyse goed te maken.

 

Binnen de mogelijkheden van uitruilen, lichten we één bijzonder doel eruit: zonnepanelen en/of een laadpaal via de loonstrook. Uniek in Nederland via enie.nl en uiteraard met instemming van De Belastingdienst. Onafhankelijk van welk WKR-deel u wel of niet heeft benut, ontstaat er altijd financieel voordeel in privé én via het loon. Voor u, als werkgever, in het ‘slechtste geval’ budgetneutraal. Interessant, zeker nu.
Wij leggen u graag uit hoe dit in uw bedrijf optimaal is in te richten.

 

*fiscaliteit 2022

Gratis en volledig verzorgd

Enie.nl neemt kosteloos al het werk uit handen. Als werkgever betaalt u niets voor deze dienstverlening. Het volledige proces is door enie.nl geautomatiseerd en georganiseerd. Wat kunt u verder verwachten?

 • Advies op maat per werknemer.
 • Administratieve verwerking van de huur op de salarisstrook. Wat de werknemer betaalt is afhankelijk van de gemaakte afspraken met de werkgever.
 • Gebruik van het Groene WKR portaal waarin alle data van de werknemers staan, de gemaakte keuzes en export voor verwerking in de salarisadministratie.
 • Rapportage van de collectieve CO2- en energiebesparing.

 

Hoe ziet dit proces eruit? Allereerst maakt enie.nl afspraken met u als werkgever over de mogelijkheden binnen uw WKR. Vervolgens verzorgt enie.nl een kennismaking en presentatie van de Groene WKR aan u als werkgever en uw werknemers. Er wordt een voorstel, planning, contract en verwerkersovereenkomst opgesteld en na akkoord van uw werknemers worden de zonnepanelen en/of laadpaal geleverd en gemonteerd. Als laatste wordt het Groene WKR portaal ingericht en wordt de koppeling met Felixx.® loon gerealiseerd.

Iets voor u of uw organisatie?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op door in het onderstaande formulier uw contactgegevens in te vullen. U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met Borgert Tegel via borgert@felixxgroep.nl. Ook via ons algemene telefoonnummer 085-083 10 00 kunt u ons bereiken.

Neem contact op

  Voor- en achternaam*
  Mobiele nummer*
  E-mailadres*
  Bericht*
  Contact Icon
  schuine-balk-boven-footer