De Groene WKR

Uw salarisadministratie altijd op orde.

De Groene WKR

De gevolgen van klimaatverandering zijn groot. Steeds meer werkgevers beginnen zich dit te beseffen en nemen hun verantwoordelijkheid. Maar… Werkgevers maken pas echt duurzaam verschil als zij hun werknemers betrekken bij hun duurzaam beleid. Samen met enie.nl bieden wij, in combinatie met onze salarisadministratie-applicatie Felixx.® loon, de Groene WKR aan. Werknemers met een eigen woning huren zonnepanelen en betalen de huurprijs via hun salarisstrook. Werknemers profiteren op deze manier van een fiscaal voordeel dat voortkomt uit de Werkkostenregeling (WKR) van de werkgever. Door gebruik te maken van de Groene WKR, bespaart de werknemer aanzienlijk op stroomkosten.

 

Bent u als werkgever geïnteresseerd in de Groene WKR in combinatie met Felixx.® loon? Download dan de brochure de Groene WKR en neem contact met ons op.

De Groene WKR

Met de Groene WKR slaat u als werkgever twee vliegen in één klap. Uw werknemers huren zonnepanelen en/of een laadpaal via hun salarisstrook (bijvoorbeeld: brutoloon, vakantiegeld, verlofdagen). U verduurzaamt uw organisatie ook buiten de muren van uw kantoor en u biedt uw werknemers een bijzonder aantrekkelijke, extra arbeidsvoorwaarde.

Wat is de WKR ook alweer?

De Werkkostenregeling (WKR) is een fiscale regeling tussen werkgever en werknemer voor gebruikelijke vergoedingen en verstrekkingen. Vergoedingen die werknemers ontvangen zijn in de basis salaris en daarmee dus ook belast. Werkgevers hebben elk jaar een bepaalde hoeveelheid ‘vrije ruimte’ waar geen belasting over hoeft te worden betaald. Dit bedraagt 3%* van de totale fiscale loonsom als deze loonsom lager is dan 400.000,00. Voor organisaties waar de totale fiscale loonsom hoger is dan 400.000,00 geldt een vrije ruimte van 1,18%*.

 

Een gedeelte van de beschikbare ruimte in de WKR (maximaal 2.400,00) noemt enie.nl de Groene WKR. Door hier gebruik van te maken, ontstaat er voor de werknemers een financieel voordeel op de maandelijkse huurkosten door de zonnepanelen via hun salarisstrook te betalen. Voor de werkgever geldt een besparing op het brutoloon, dus een besparing op de sociale verzekeringspremies. Al met al is het aanbieden van zonnepanelen en/of een laadpaal aan de werknemer voor de werkgever budgetneutraal.

 

* Afhankelijk van wetswijzigingen.

Gratis en volledig verzorgd

Enie.nl neemt kosteloos al het werk uit handen. Als werkgever betaalt u niets voor deze dienstverlening. Het volledige proces is door enie.nl geautomatiseerd en georganiseerd. Wat kunt u verder verwachten?

 • Advies op maat per werknemer.
 • Administratieve verwerking van de huur op de salarisstrook. Wat de werknemer betaalt is afhankelijk van de gemaakte afspraken met de werkgever.
 • Gebruik van het Groene WKR portaal waarin alle data van de werknemers staan, de gemaakte keuzes en export voor verwerking in de salarisadministratie.
 • Rapportage van de collectieve CO2- en energiebesparing.

 

Hoe ziet dit proces eruit? Allereerst maakt enie.nl afspraken met u als werkgever over de mogelijkheden binnen uw WKR. Vervolgens verzorgt enie.nl een kennismaking en presentatie van de Groene WKR aan u als werkgever en uw werknemers. Er wordt een voorstel, planning, contract en verwerkersovereenkomst opgesteld en na akkoord van uw werknemers worden de zonnepanelen en/of laadpaal geleverd en gemonteerd. Als laatste wordt het Groene WKR portaal ingericht en wordt de koppeling met Felixx.® loon gerealiseerd.

Iets voor u of uw organisatie?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op door in het onderstaande formulier uw contactgegevens in te vullen. U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met Borgert Tegel via borgert@felixxgroep.nl. Ook via ons algemene telefoonnummer 035-698 27 10 kunt u ons bereiken.

Neem contact op

  Voor- en achternaam*
  Mobiele nummer*
  E-mailadres*
  Bericht*
  Contact Icon
  schuine-balk-boven-footer