ANW-aanvulling

Pensioenadvies van nu. Voor later.

ANW-aanvulling

Als één van uw werknemers komt te overlijden, kan de nabestaande van uw werknemer een ANW-uitkering van de overheid ontvangen. Deze financiële ondersteuning in de kosten van levensonderhoud is geregeld in de ANW (Algemene Nabestaandenwet). Deze uitkering is geldig als de werknemer gehuwd of ongehuwd samenwoont op een gezamenlijk adres en een gezamenlijke huishouding voert. Daarnaast zijn er nog meer voorwaarden waar aan voldaan moet worden. Wordt er niet voldaan aan deze voorwaarden? Dan heeft de nabestaande ook geen recht op een ANW-uitkering of maar gedeeltelijk. Dit risico kan verzekerd worden door een ANW-aanvulling.

ANW-uitkeringen

Er zijn twee soorten ANW-uitkeringen:

 • De nabestaandenuitkering voor de partner van de overledene.
 • De wezenuitkering voor de kinderen van de overledene.

Voorwaarden ANW-uitkering

De nabestaande komt in aanmerking voor de ANW-uitkering als de nabestaande aan één van de onderstaande voorwaarden voldoet.

 • De werknemer heeft samen met de nabestaande een kind onder de 18 jaar. Het kind moet dan wel thuis wonen. De uitkering vervalt als het (jongste) kind 18 jaar wordt.
 • De nabestaande van de werknemer is geboren voor 1 januari 1950.
 • De nabestaande van de werknemer is voor ten minste 45% arbeidsongeschikt.

 

De hoogte van de ANW-uitkering is altijd afhankelijk van het inkomen van de nabestaande.

ANW-aanvulling

Als de nabestaande van de werknemer geen of maar gedeeltelijk een ANW-uitkering ontvangt, kan er sprake zijn van inkomensverlies. Of de nabestaande wel of niet in aanmerking komt voor de ANW-uitkering, hangt af van de bovenstaande voorwaarden. Het risico kan verzekerd worden met een aanvullende ANW verzekering. Deze verzekering vult de ANW-uitkering aan tot het volledige ANW-niveau.

Iets voor uw organisatie?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op door in het onderstaande formulier uw contactgegevens in te vullen. U kunt ook rechtstreeks contact opnemen via info@felixxgroep.nl of 085-083 10 00.

Neem contact op

  Voor- en achternaam*

  Mobiele nummer*

  E-mailadres*

  Bericht*

  Contact Icon
  schuine-balk-boven-footer