Verwachte levertijden nieuwe juridische documenten

Verwachte levertijden nieuwe juridische documenten

Verwachte levertijden nieuwe juridische documenten van pensioenverzekeraars

De afgelopen periode hebben wij veel adviezen uitgebracht inzake wijzigingen in het pensioenreglement of de uitvoeringsovereenkomst in verband met de verhoging van de pensioenrichtleeftijd naar 68 jaar.

Inventarisatie

De meeste pensioenverzekeraars geven aan dat ze erg druk zijn met het verwerken van alle aanvragen. Reden voor ons om een kleine inventarisatie te doen van de verwachte levertijden zodat we onze relaties in ieder geval een indicatie kunnen geven wanneer ze de documenten mogen verwachten.

Verwachte levertijden:

 • Aegon
  De nieuwste 1-jarige contracten staan klaar en worden spoedig verwerkt. Overige meerjarige contracten worden vóór 1 juli aangepast.
 • Allianz
  Allianz geeft aan dat de wijzigingen en de juridische stukken in het eerste kwartaal van 2018 worden verwerkt.
 • Amersfoortse/ ASR
  De standaard gewijzigde regelingen worden in het eerste half jaar van 2018 opgeleverd, ‘contracten met afwijkende afspraken’ volgen later.
 • BeFrank
  Vanaf eind januari tot half februari zijn alle juridische documenten op het werkgeversportaal van BeFrank geplaatst.
 • Brand New Day
  In januari en februari worden de juridische stukken afgehandeld. Deze hoeven niet ondertekend te worden. Maatwerk wijzigingen volgen in februari 2018.
 • Delta Lloyd
  Alle verzoeken via Felixx.® worden eind januari beoordeeld. Daarna volgende de juridische documenten. Bij de standaard voorstellen zijn al juridische stukken meegestuur. In veel gevallen volgt hierop nog een aanpassing omdat na uitgifte door Delta Lloyd nog een kleine aanpassing van de wettelijke premiestaffels is gepubliceerd. (geldt niet voor alle gevallen).
 • Nationale Nederlanden
  Bewust en Comfort pensioen, alles in één keer begin april. Voor bewust pensioen zou de oplevering eerder kunnen komen.
 • Zwitserleven
  Nog niet bekend, echter de middelloonregelingen worden deze maand (in januari) ingeregeld.

Wij houden de vinger aan pols

Voor de dossiers die wij onderhanden hebben houden wij uiteraard de vinger aan de pols. Wanneer de verwachtingen nog veranderen zullen wij u hierover verder berichten. Wij hopen u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben. Mocht u verder nog vragen of ondersteuning bij uw pensioenregeling nodig hebben, dan horen wij dit uiteraard graag van u.

Heeft u advies nodig?

Als u advies nodig heeft of als u nog vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op via 085-083 10 00 of info@felixxgroep.nl.

Borgert Tegel

Pensioenadviseur
borgert.tegel@felixxwerkt.nl

Borgert Tegel is als partner van de Felixx.® groep één van de drijvende krachten achter de organisatie... Lees verder