Risicomanagement is onze core-business

Risicomanagement is onze core-business

Cyberrisico’s: een zeer actueel thema

De ABN, de Rabobank en zelfs de belastingdienst waren recentelijk het slachtoffer van een DDoS aanval en werden behoorlijk op de proef gesteld hoe goed zijn hun cyberrisico’s hadden afgedekt. Aangezien onze dienstverlening zich voor het grootste gedeelte online afspeelt is dit een onderwerp wat meer dan onze aandacht heeft. Gelukkig mogen wij een specialist op dit gebied tot zijn klantenkring rekenen.

ISP-BV-1080x627

International Security Partners

Al meer dan 30 jaar houdt International Security Partners (ISP) zich bezig met risicomanagement, gericht op criminaliteit gerelateerde risico’s. Oprichter Hans Slaman zag in 1987 een groeiende behoefte aan ondersteuning bij bedrijven om schade en schande te voorkomen, te beperken en beheersen.

Toonaangevende speler in de markt

In de twaalf jaar dat Hans Slaman werkzaam was bij de Rijkspolitie was bij belast met de bestrijding van zware criminaliteit en met de persoonlijke beveiliging van hoogwaardigheidsbekleders. Vanuit de inzichten die hij hierdoor kreeg zag hij mogelijkheden voor dienstverlening op dit gebied. Door continu in te spelen op de snel veranderende wereld is ISP nu een toonaangevende organisatie in Nederland.

ISP en Felixx.® pensioen

De relatie tussen ISP en Felixx.® is al meer dan 7 á 8 jaar geleden begonnen. Destijds liepen onze verzekeringen via de Elswout AssurantieGroep en via hen zijn wij met Borgert Tegel van Felixx.® in contact gekomen. Al onze pensioenen worden sindsdien door hen geregeld. Aldus Dirk van der Woude.

Gezamenlijk event over cyberrisico’s

Directe aanleiding van het bedrijfsbezoek en het gesprek bij ISP is een event over cyberrisico’s dat dit voorjaar door Felixx.® samen met hen georganiseerd wordt. Reden hiervoor is dat online veiligheid voor ons en onze klanten, niet in de laatste plaats in relatie tot Felixx.® online, een zeer belangrijk onderwerp is. Veelal wordt er bij dit onderwerp direct gedacht aan technische oplossingen terwijl de focus zou zich juist moeten richten op de organisatie en het personeel.

Risicomanagement: Weten waar de organisatie kwetsbaar is

Tijdens het event zal een online risico assessment tool worden geïntroduceerd welke Felixx.® aan al haar relaties zal gaan aanbieden. Deze tool is erop gericht om cyberrisico’s inzichtelijk te maken en informatiebeveiliging te verbeteren. Na inzet van deze online tool ziet men in één oogopslag waar de organisatie het meest kwetsbaar is.

Awareness Event Cyberrisico’s

Het event is bedoeld om de deelnemers zich bewust te laten worden van de aspecten die leiden tot cyberrisico’s. Alleen door het verhogen van het bewustzijn verkleint de kans dat een organisatie het slachtoffer wordt van cybercrime aanzienlijk. Over de plaats en tijd zal nog nader worden bericht.

Cyberrisico’s en de employee journey

De nieuwe website van de Felixx.® groep: ‘Risicomanagement in optima forma’ kwam tijdens het gesprek ook aan de orde en meerdere complementaire mogelijkheden werden door ISP gezien:

  • Felixx.® kan de bedrijven ondersteunen in goed werkgeverschap vanuit het perspectief van de employee journeymanagement en de daarmee samenhangende loopbaanevents.
  • Bij de events ‘In dienst treden’ en ‘Promotie maken’ kan ISP een rol spelen voor de screening van rechtspersonen, pre-employment screening en in-employment screening.

Kortom genoeg onderwerpen om nog lang samen in op te trekken.

Vragen over dit onderwerp?

Neem gerust contact op met Dirk van der Woude van ISP of neem contact met ons op.

Borgert Tegel

Pensioenadviseur
borgert.tegel@felixxwerkt.nl

Borgert Tegel is als partner van de Felixx.® groep één van de drijvende krachten achter de organisatie... Lees verder