PHJ draagt pensioenregelingen over

PHJ draagt pensioenregelingen over

Het Pensioenfonds Houtverwerkende Industrie en Jachtbouw (PHJ) heeft aangegeven haar pensioenregelingen over te dragen aan een toekomstbestendige partij. Heeft u een pensioenregeling geregeld bij PHJ? In dit artikel leest u wat dit voor u betekent.

Pensioenfonds Houtverwerkende Industrie en Jachtbouw

Waar gaat het pensioen bij PHJ heen?

Vanaf 1 januari 2022 gaat het pensioen van alle werknemers die pensioen opbouwen bij PHJ, over naar de Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Groothandel in Vlakglas, de Groothandel in Verf, het Glasbewerkings- en het Glazeniersbedrijf (BPFV). De werkgevers- en werknemersorganisatie uit de sector Houtverwerkende Industrie en Jachtbouw hebben hiertoe besloten.

Verder heeft het bestuur van PHJ besloten de tot dusver opgebouwde pensioenen en de pensioenuitkeringen over te dragen aan BPFV. Na deze overdracht houdt de PHJ op met bestaan.

Waarom worden de pensioenen overgedragen aan BPFV?

Het Pensioenfonds Houtverwerkende Industrie en Jachtbouw (PHJ) vindt het belangrijk dat de pensioenen veilig worden gesteld. Niet alleen voor nu, maar ook in de toekomst. Dit kan PHJ alleen doen door de prijzen laag te houden. Door de pensioenen over te dragen aan BPFV, bouwen meer werknemers pensioen op bij BPFV. Dit betekent dat de kosten verdeeld kunnen worden over meer mensen én dat er meer geld overblijft voor de pensioenuitkeringen.

De pensioenen van PHJ worden verlaagd

Op dit moment staat BPFV er financieel beter voor dan PHJ. Door de komst van PHJ mogen de werknemers die pensioen opbouwen bij BPFV er niet op achteruit gaan. Om deze reden moet het pensioen van de werknemers die nu nog bij PHJ pensioen opbouwen worden verlaagd. Deze verlaging zat er overigens al langer aan te komen, maar wordt nu door de overdracht noodzakelijk doorgevoerd. Op 31 december 2021 wordt gekeken naar de situatie op dat moment en wordt de hoogte van de percentuele verlaging bekend gemaakt. De betrokkenen worden hierover in de loop van januari 2022 nader geïnformeerd.

Heeft u nog vragen?

Heeft u nog vragen over de veranderingen bij het Pensioenfonds Houtverwerkende Industrie en Jachtbouw? Neem dan contact op via info@felixxgroep.nl of via 085-083 10 00. Wij zijn u graag van dienst.

Ronald van Baardwijk

Compliance Officer
ronald.vanbaardwijk@felixxwerkt.nl

Ronald is sinds 1985 werkzaam in de financiële dienstverlening en heeft met zijn jarenlange ervaring.... Lees verder