Persoonlijk pensioenadvies binnen de werkkostenregeling

Persoonlijk pensioenadvies binnen de werkkostenregeling

Veel werknemers vinden het lastig om zich te verdiepen in hun eigen financiële pensioensituatie. De onwetendheid hoe hun inkomen er later uit komt te zien, levert zorgen op. De ervaring leert dat door inzicht te geven deze zorgen verdwijnen. Zelfs als het pensioenvooruitzicht tegenvalt. In dat geval kunnen wij, in een persoonlijk pensioenadviesgesprek, samen met uw werknemer zoeken naar een oplossing. Dit geeft rust, waardoor onbezorgd naar de oude dag kan worden toegeleefd. Wist u dat u uw werknemers hiermee kunt helpen door hen persoonlijk financieel pensioenadvies aan te bieden vanuit de werkkostenregeling?

Persoonlijk pensioenadvies

Pensioen geen prioriteit

Ondanks het feit dat pensioen voor velen geen prioriteit heeft tijdens de werkzame periode, wordt pensioen wel belangrijk gevonden. Des te bijzonder is het dat werknemers er zo weinig aandacht aan besteden. Als pensioen zo belangrijk is, waarom verdiepen werknemers zich dan niet in hun pensioen? Redenen waarom werknemers zich niet verdiepen in hun pensioen:

  • Pensioen wordt vaak ervaren als te complex
  • De werknemer vertrouwt erop dat de werkgever het allemaal goed heeft geregeld
  • De werknemer is zich niet bewust van de pensioenkeuzes die hij of zij kan maken
  • De pensioenkeuzes die nu worden gemaakt, hebben pas effect op de lange termijn, dit overzien werknemers niet
  • Werknemers kunnen risico’s moeilijk inschatten
  • De pensioendatum is nog ver weg met als gevolg dat het verdiepen in pensioen wordt uitgesteld tot het laatste moment

Werkkostenregeling

Als werkgever kunt u een belangrijke rol spelen bij het vergroten van het inzicht in de pensioensituatie van de werknemer en het maken van bewuste pensioenkeuzes.

Via de werkkostenregeling kunt u onbelaste vergoedingen aan uw werknemers uitkeren. Hier kan een werknemer privé voordeel van hebben. Denk hierbij aan kerstpakketten, tablets, sportabonnementen, maar ook persoonlijke financieel pensioenadvies. Het totale bedrag voor alle werknemers moet wel onder de vrije ruimte blijven. In 2022 is de vrije ruimte 1,7% voor de eerste 400.000,00 van de loonsom. Daarboven geldt een vrije ruimte van 1,18%.

Persoonlijk pensioenadvies

Felixx.® werk & inkomen helpt werknemers inzicht te krijgen in hun persoonlijke pensioensituatie aan de hand van een 1-op-1 pensioengesprek. Wij geven inzicht in alle tot nu toe opgebouwde “pensioenpotjes” en de toekomstige opbouw in de pensioenregeling die u als werkgever voor hen heeft geregeld. Samen met de werknemer stellen wij een financiële doelstelling vast. Wij bespreken vervolgens de mogelijkheden hoe dit doel te bereiken. De werknemer is na het gesprek voorbereid op het te verwachte inkomen voor later en weet wat hem of haar te doen staat als dit nog niet voldoende is. Daarnaast blijkt door deze gesprekken dat de waardering voor uw pensioenregeling toeneemt. Een bijkomend voordeel!

Vraag nu uw demo-gesprek aan

Wij laten u graag aan de hand van een demo-gesprek zien hoe wij uw werknemers kunnen helpen inzicht te krijgen in hun pensioensituatie. Bent u hierin geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op via info@felixxgroep.nl of telefonisch via 085-083 10 00 .

Robin Wulfers

Pensioenadviseur
robin.wulfers@felixxwerkt.nl

Robin heeft de studie Strafrecht aan de Universiteit van Amsterdam behaald. Na het afronden van deze studie... Lees verder