Wanneer gaat de pensioenrichtleeftijd naar 69 jaar?

Wanneer gaat de pensioenrichtleeftijd naar 69 jaar?

Wanneer gaat de pensioenrichtleeftijd naar 69 jaar?

Vorig jaar rond deze tijd hebben wij u bericht over de verhoging van de pensioenrichtleeftijd van 67 naar 68 jaar. Dit is inmiddels per 1 januari jl. een feit. Het afgelopen jaar hebben wij veel relaties geholpen met het aanpassen van hun pensioenregelingen. Veel gestelde vraag hierbij was wanneer een volgende verhoging van de pensioenrichtleeftijd te verwachten is.

Pensioen-naar-68-jaar

Bevolkingsprognose 2017 – 2060 (CBS)

Het antwoord ligt wellicht in de bevolkingsprognose 2017-2060 die in december van het afgelopen jaar door het Centraal Bureau voor de Statistiek is gepubliceerd. In dit rapport staat een prognose 2017 -2060 van de AOW-leeftijd. Zie onderstaande grafiek (bron: CBS).

Grafiek_CBS

Aannames met betrekking tot de pensioenrichtleeftijd

De AOW-leeftijd en de pensioenrichtleeftijd zijn sinds 2013 onafhankelijk van elkaar. In de wetgeving is de verhoging van beide leeftijden vastgelegd. PWC heeft op basis van het CBS rapport een aanname geformuleerd over het te verwachten jaartal van de volgende stijging. Zij verwacht dat in 2029 de pensioenrichtleeftijd naar 69 jaar gaat. Dit in tegenstelling tot eerdere prognoses waarbij nog van 2026 werd uitgegaan.

Bel ons gerust als u vragen heeft over dit onderwerp

Houden deze wijzigingen u bezig of heeft u vragen met betrekking tot dit onderwerp? Bel ons gerust op 085-083 10 00 of vul onderstaand formulier in dan nemen wij contact met u op. Wij helpen u graag.

Borgert Tegel

Pensioenadviseur
borgert.tegel@felixxwerkt.nl

Borgert Tegel is als partner van de Felixx.® groep één van de drijvende krachten achter de organisatie... Lees verder