Pensioencommunicatie bij REEF

Pensioencommunicatie bij REEF

Pensioencommunicatie

REEF koos voor een unieke invulling van pensioencommunicatie door Felixx.® groep in totaal vier pensioenpresentaties te laten verzorgen aan de werknemers van REEF. Door middel van de interactieve (pensioen)presentaties werd de waardering van de werknemers voor de collectieve pensioenregeling van REEF verhoogd en werden de werknemers geïnformeerd en geactiveerd met betrekking tot het geld voor straks, het geld voor het gezin en het geld als de werknemer niet meer kan werken. In plaats van een presentatie met onduidelijke vakjargon is er gebruik gemaakt van een duidelijke uitleg die direct gekoppeld zou kunnen worden aan het persoonlijke inzicht van de luisteraars. De inhoud van de presentatie wordt hierdoor beter onthouden, wat de aanzet tot actie met betrekking tot het maken van (pensioen)keuzes verhoogd. Het waren zeer informatieve middagen, waarna de werknemers met meer (persoonlijke) inzicht in de pensioenregeling van REEF naar huis gingen.

Reef

Nog meer pensioencommunicatie verzorgd door Felixx.® groep

Naast het verzorgen van werknemerspresentaties verzorgt Felixx.® groep ook de volgende mogelijkheden met betrekking tot pensioencommunicatie:

  • management- en OR-presentaties;
  • de inrichting van een website voor werknemers (voor nog meer persoonlijke inzicht);
  • een spreekuur voor werknemers waarin zij persoonlijke vragen kunnen stellen over de collectieve regelingen van de werkgever;
  • begeleiding van werknemers bij hun pensionering door hen te helpen bij het aankopen van een uitkering van het opgebouwde pensioen- en/of lijfrentekapitaal (expiratie).

 Wat doet Felixx.® groep nog meer?

“Felixx.® groep brengt de kennis en ervaring op het gebied van verzekerbare arbeidsvoorwaarden, HR-vraagstukken, arbodienstverlening, pensioenen, salarisadministratie, particuliere verzekeringen, zakelijke verzekeringen en schades samen om zo compleet het werk en de zorgen van haar relaties uit handen te nemen. Zo hoeven de relaties van Felixx.® groep zich geen zorgen meer te maken over de risico’s die zij lopen, nu en in de toekomst.”

Bent u geïnteresseerd in één van de eerdergenoemde dienstverleningen van Felixx.® groep? Neem dan gerust contact met ons op via 085-083 10 00. Wij bespreken graag de mogelijkheden met u.

Borgert Tegel

Pensioenadviseur
borgert.tegel@felixxwerkt.nl

Borgert Tegel is als partner van de Felixx.® groep één van de drijvende krachten achter de organisatie... Lees verder