Mag ik mijzelf even voorstellen?

Mag ik mijzelf even voorstellen?

Pensioenadviseur Bart stelt zich even voor

Vanaf 1 juni is Bart van der Schaal onderdeel van het team van Felixx.® werk & inkomen. Bart gaat de functie van pensioenadviseur bekleden. Om Bart beter te leren kennen hebben wij hem een aantal vragen gesteld.

Pensioenadviseur Bart

Wie ben je en wat is jouw achtergrond?

Ik ben Bart, 38 jaar oud. 20 jaar geleden ben ik begonnen in de pensioenwereld. In deze periode heb ik zowel bij een grote pensioenverzekeraar als bij verschillende pensioenadvieskantoren gewerkt. Ook heb ik diverse pensioeninhoudelijke opleidingen gevolgd en heb ik een diploma actuarieel rekenen op zak. Op 1 juni ben ik bij Felixx.® werk & inkomen in dienst getreden.

Wat doe je het liefst in jouw vrije tijd? 

In mijn vrije tijd zwem ik graag en speel ik volleybal. Ook ben ik met mooi weer vaak achter de BBQ te vinden.

In welke functie ga je werken bij Felixx.® werk & inkomen?

Ik vervul de functie van pensioenadviseur, waarbij ik mij met name richt op collectief pensioen. Ik zorg ervoor dat werkgevers de pensioenregeling voor hun werknemers afsluiten die het best bij hen past. Daarbij kijk ik in eerste instantie naar de wensen, de mogelijkheden en de verplichtingen die de werkgever heeft. Ook heb ik oog voor de positie van de werknemers. Het is namelijk belangrijk dat je tijdens het traject alles duidelijk en voor iedereen begrijpelijk uitlegt.

Welke expertise breng je mee als pensioenadviseur?

Vanuit mijn studie actuarieel rekenen heb ik een voorliefde voor de rekenkundige kant van pensioen. Daarnaast vind ik het leuk om pensioenvraagstukken zo te presenteren of uit te leggen dat iedereen het uiteindelijk snapt. Of dat nu een werkgever, een werknemer of een andere financieel professional is. Zo ondersteunen wij bijvoorbeeld ook advocaten en accountants.

Waar zie je kansen en uitdagingen in deze functie?

De komende jaren staat er op pensioengebied heel wat te gebeuren. Met het Pensioenakkoord moeten werkgevers en werknemers lastige keuzes maken. Daar gaan wij ze bij helpen! Met verschillende rekentools en een duidelijke uitleg zorgen wij ervoor dat pensioenregelingen in de toekomst betaalbaar blijven. Daarnaast worden de keuzes van werknemers nog belangrijker voor de uiteindelijke hoogte van hun pensioen. Samen met de werkgever gaan wij ervoor zorgen dat werknemers die keuzes weloverwogen kunnen maken. Hiervoor hebben wij per 1 januari 2021 Felixx.® pensioencommunicatie geïntroduceerd.

Van welke werkzaamheden krijg je de meeste energie?

Dat zijn een tweetal werkzaamheden. Ik vind het leuk om complexe rekenvraagstukken tot een mooie uitkomst te brengen. Daarnaast kan een werkgever of werknemer je geen groter compliment geven dan dat ze na een gesprek tegen je zeggen dat pensioen eigenlijk helemaal niet zo moeilijk is als gedacht.

Waar ligt je ambitie de komende jaren bij Felixx.®?

Als gevolg van het Pensioenakkoord moeten alle pensioenregelingen in Nederland ingrijpend worden aangepast. De gevolgen van deze wijzigingen zijn groter dan de wetswijzigingen van de afgelopen jaren. Daarbij komen de belangen van verschillende werknemersgroepen niet altijd met elkaar overeen. Als pensioenadviseur zorg ik ervoor dat werkgevers op het juiste moment de juiste keuzes kunnen maken. Wat dat betreft kunnen werkgevers de komende veranderingen zorgeloos tegemoet zien.

Ik kom graag met u in contact als u advies nodig heeft op het gebeid van collectief pensioen. Ik ben bereikbaar op het telefoonnummer 085-083 10 00 of via bart@felixxgroep.nl

Maaike Hageman

Commercieel projectmedewerkster
maaike@felixxgroep.nl

Maaike heeft de studie Commerciële Economie, afstudeerrichting Sportmarketing, aan de Johan Cruyff Academy afgerond. Lees verder