Heeft het Coronavirus invloed op uw pensioenverzekeringen?

Heeft het Coronavirus invloed op uw pensioenverzekeringen?

Gaan uw werknemers op reis? Check de dekking van uw pensioenverzekering!

Het is voor werkgevers relevant, in verband met het aantal negatieve reisadviezen, om te kijken wat de voorwaarden zijn voor de aanvullende dekkingen op de pensioenverzekeringen (partner- of wezenpensioen en arbeidsongeschiktheidspensioen) van haar werknemers en dan met name voor overlijden, ziekte of arbeidsongeschiktheid. Wat is eigenlijk de invloed van het Coronavirus op de pensioenverzekeringen van werknemers? Wij geven hier antwoord op.

Coronawet

De invloed van het Coronavirus

In een pensioenregeling van een werkgever wordt gespaard voor het ouderdomspensioen van de werknemers. Daarnaast zijn er vaak risico’s verzekerd in geval van overlijden en arbeidsongeschiktheid. Denk hierbij aan een uitkering aan de nabestaanden bij overlijden van de werknemer of een uitkering als de werknemer arbeidsongeschikt wordt. In verband met het Coronavirus kan het zijn dat de voorwaarden van de dekking van deze verzekeringen zijn gewijzigd. Een aantal verzekeraars en pensioenuitvoerders heeft namelijk in hun voorwaarden opgenomen dat de partner en/of kinderen geen recht hebben op een partner- of wezenpensioen indien de werknemer overlijdt op het moment dat hij/zij reist naar een gebied dat door de Nederlandse overheid als risicogebied wordt bestempeld. Dit geldt ook als de werknemer arbeidsongeschikt wordt door ziekte. Check dus goed de dekking van uw pensioenverzekering voordat u afreist naar een risicogebied!

Het gevolg (géén recht hebben op partner- en/of wezenpensioen) van het reizen naar een risicogebied dient u als werkgever met uw werknemer te bespreken voordat deze naar een risicogebied vertrekt. Houd dus de lijst met locaties waarvoor een negatief reisadvies geldt goed in de gaten. Deze lijst wijzigt iedere dag. Om deze reden adviseert De Pensioenorde om bij reisplannen van uw werknemers de actuele reisadviezen van de Nederlandse overheid te raadplegen. U doet er ook goed aan om de uitvoeringsovereenkomst en het pensioenreglement goed door te nemen en in voorkomende gevallen eventueel met ons contact op te nemen.

Heeft u hulp nodig?

Neem dan contact met ons op via info@felixxgroep.nl of via 035-698 27 10.

Borgert Tegel

Pensioenadviseur
borgert@felixxgroep.nl

Borgert Tegel is als partner van de Felixx.® groep één van de drijvende krachten achter de organisatie... Lees verderBent u al bekend met ons salarisadministratiepakket?

Felixx.® loon is een speciaal ingerichte versie van de salarisadministratie-applicatie van Nmbrs. U blijft met Felixx.® loon zelf in controle, terwijl u meer tijd over heeft voor de ontwikkeling van uw nieuwe en bestaande werknemers. Dat voor maar  5,31 per werknemer per maand!