Een update over het Pensioenakkoord

Een update over het Pensioenakkoord

Zoals u wellicht al heeft kunnen lezen is er weer nieuws over het Pensioenakkoord en het daarbij horende wetsvoorstel voor de “Wet toekomst pensioenen”. Wij brengen u hier graag van op de hoogte.

Pensioenakkoord

Gisterenavond heeft Minister Schouten (pensioen) aangegeven de ingangsdatum van de nieuwe wetgeving (minimaal) een half jaar uit te stellen. Dit betekent dat de nieuwe wetgeving op zijn vroegst op 1 juli 2023 in werking treedt.

Komende maanden zal de Tweede Kamer zich in verschillende sessies buigen over de nieuwe wetgeving. De stemming in de Tweede kamer wordt niet vóór half november verwacht. Hierna moet de Eerste Kamer het wetsvoorstel nog behandelen.

Wat betekent het uitstel van de wetgeving voor u? 

De “Wet toekomst pensioenen” gaat minimaal zes maanden later in. Na de inwerkingtreding van de nieuwe wet, geldt naar verwachting een transitieperiode van 3,5 jaar. Uw pensioenregeling dient daardoor uiterlijk 31 december 2026 aan de nieuwe wetgeving te voldoen.

Wij helpen u graag

Elke stap binnen het proces van de uitwerking van het Pensioenakkoord 2019 volgen wij op de voet. Zodra er belangrijke ontwikkelingen zijn, hoort u dat uiteraard van ons. Heeft u tussendoor al vragen? Neem dan gerust contact met ons op via info@felixxgroep.nl of telefonisch via 085-083 10 00.

Maaike Hageman

Commercieel projectmedewerkster
maaike@felixxgroep.nl

Maaike heeft de studie Commerciële Economie, afstudeerrichting Sportmarketing, aan de Johan Cruyff Academy afgerond. Lees verder